Aarhus 2023: Når senfølger rammer familien

Dato/klokkeslæt
Dato - 08.09.2023
9:30 - 15:00

Lokation
Dokk 1 - Store sal

Kategori


Tid: Fredag d. 8. september 2023 – kl. 9.30 – 15.00
Sted: Dokk 1, Store sal – Hack Kampmanns Plads 2 – 8000 Aarhus C
Tilmelding: Arrangementet er gratis og åbent for alle over 18 år. Tilmelding er ikke nødvendig.

.
Årets synlighedsdag i Aarhus sætter fokus på, når senfølger rammer familien. Det sker både gennem erfaringsoplæg og oplæg fra fagfolk.

Dagens program vil tage udgangspunkt i reaktionerne, dynamikkerne, rollerne og ikke mindst skammen, når senfølger rammer familien.

”Skammen skærer et menneske ind til at være et meget begrænset væsen, der afgrænses fra at opleve kontakten med andre mennesker, fordi autenciteten kvæles når man ikke tør at være sig selv. Og skammen gør os ulykkelige og ødelægger os. Derfor må skammen tales væk, vi må blive synlige for andre mennesker for at se os selv i andres øjne, for at få et mere realistisk syn på os selv. Og derfor er kampen mod skammen essentiel.

Men kampen mod skammen er også kampen mod familiens skam, og familiens ønsker og drømme for hvordan familien skal være, og derfor bliver kampen ubønhørlig hård og ensom. Skam får os til at føle os forkerte og anderledes, og når vi samtidig ikke tør være vores autentiske selv, forsvinder den klare følte kontakt og samhørighed med andre og vi bliver ensomme.

Men i familien er der en dobbelt ensomhed når familien kæmper imod at virkeligheden truer med at ødelægge det familiebillede som alle har holdt fast i, i en eller anden form for tryghed ved at holde angsten fra døren.”

Citat, Alex Gynnild

 

Læs mere i folderen – klik her for at downloade pdf.

Aarhus plakat 2023