Synlighedsdagens gæstebog

.

Hvis du på et tidspunkt har deltaget i Synlighedsdagen et sted i landet, vil vi sætte stor pris på at høre dine kommentarer til arrangementet. Hvordan var oplevelsen? Hvad betød det for dig? Hvad syntes du om temaer og oplæg? Kort sagt ris og ros. Nævn gerne i hvilken by og hvilket år, du har deltaget.

Dine kommentarer kan hjælpe os til at skabe de bedst mulige arrangementer. Indlægene i gæstebogen kan evt. også blive citeret, når vi søger fonde og legater.

De kommentarer, der blev skrevet i gæstebogen til selve arrangementet, bliver gengivet her i anonym form.

(Kommentarer bliver af tekniske årsager først vist, når en administrator har godkendt dem)

9 Responses to Gæstebog

 • Rigtig fede arrangementer 🙂

 • Jeg deltog sidste år i synlighedsdagen som pårørende. Det gjorde stort indtryk på både mig og min partner. Der var rigtig mange gode og relevante vinkler leveret igennem forskellige udtryksformer som påvirkede os begge dybt. De modige mennesker som stod frem har gjort et uudsletteligt indtryk på os og vi taler stadig om dem og deres historier til brug for eget perspektiv og i sympati med dem.

  Jeg kunne dog godt bruge en vinkel for pårørende. Min svigerfamilie har jeg kun kunne bruge til et vist punkt og idag vil jeg egentligt helt adskille dem fra vores problematikker som vedrører min kones traume. Jeg føler mig utrolig ensom og overladt til selv at “regne ud” hvordan jeg håndterer dels hverdagen og dels situationer hvor tingene bliver tilspidsede grundet PTSDén som er forsaget af traumet.

 • Godt arrangeret i Århus. Skuffende Helle Bay. Meget bevægende dag med lettere retraumatisering for ut. Måtte gå midt under panel debatten. Græd på vej til banegården.

 • Tak for en god Synlighedsdag i København. Jeg er så glad for at jeg deltog, selvom jeg hele morgenen og minutter inden overvejede at tage hjem.
  Jeg følte mig virkelig set og mødt i alle oplæggene. Specielt det første oplæg fra CSM øst, ressonerede virkelig i mit system.

  Jeg oplever at mange overgrebshistorier ofte handler om og har fokus på tvang, vold og at barnet deltager ikke “frivilligt”. Min historie har rod i massivt omsorgssvigt fra mine forældre, og en pædofil der i bund og grund overtog omsorgsrollen overfor mig. Dette resulterede i seksuelt misbrug over flere år. Et seksuelt misbrug som jeg de første år, fra jeg var 4 år deltog frivilligt i, da min overgrebsmand formåede at groome mig, lige efter bogen og derefter udelukkende gjorde ting ved min krop som min krop reagerede på med lyst.
  Mit massive behov for omsorg og kropskontakt, resulterede at jeg frivilligt løb over til ham for at få hans omsorg, på godt og ondt, også det seksuelle misbrug, da det for mig blev en måde at være i verdenen på, sammen med ham. Min krop kunne lide hvad han gjorde, og i og med at min krop reagerede med lyst, og kunne lide hvad han gjorde, når han forgreb sig på mig, så begyndte jeg hurtigt at tage skylden for hvad han gjorde ved mig, på mine skuldre. En byrde der stadig sidder tungt på mine skuldre og det var så dejligt at blive mødt i det kaos af følelser jeg befinder mig i. Tak for det.
  Desuden så var Odiles oplæg også rigtig godt. Specielt hendes fokus på at kalde et overgreb for en seksuel forbrydelse gjorde et stort indtryk på mig.

 • Jeg deltog i Synlighedsdagen i København i går. Det var som altid et fint og gennemarbejdet program med styr på alle detaljer. Dog var jeg ikke begejstret for det første oplæg fra CSM-Øst, der forekom mig alt for overfladisk. De øvrige tre oplæg + teatret var til gengæld formidabelt.

  Jeg synes, der er en tendens til, at debatten til sidst løber lidt af sporet, så måske vil det være bedre at undvære panelet og bare have afsluttende kommentarer fra salen?

  Ialtfald: Tak for en dejlig og indholdsrig dag i godt selskab.

 • Jeg fik et sammenbrud efter stykket. Og selve oplevelsen af at træde ind i salen med så mange overlevere, det gjorde jeg græd lige fra kl. 10 af. Men efter stykket kunne jeg ikke styre det mere. Græd helt uhæmmet højt og meget. Ensomheden fra barndommen var stærkt fremme. Og jeg var i den lige der. Men der var søde mennesker der fik samlet mig op “fra gulvet hvor jeg var gået i stykker” og hjalp mig med at komme tilbage til nutiden.
  Meget stærkt førstegangsmøde med Synlighedsdagen for mig.

 • Arrangement i Kolding.
  Foredrag med Lars Sørensen om SKAM. meget relevant. Og godt
  Desværre forhindret i at deltage i resten af arrangementet

 • Tak for en fantastisk berørende dag, hvor så mange følelser kom i spil. Jeg kan slet ikke beskrive, hvilken følelse af håb det giver for mig at være med i det fællesskab. Tak til alle jer for det store arbejde. Ser frem til at tage handsken op næste år.

  De kærligste hilsner
  Pia

 • Tak for et fantastisk flot arrangement i København 2015.

  Jeg synes, at de nye tiltag bl.a. med musik og andre kreative udtryksmåder, som der har været de sidste par år, gør dagen mere alsidig. Det kan være tungt at sidde og lytte til mange, lange oplæg (selvom de er givende og inspirerende), så det er godt, når der også er ‘noget andet’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *